دکتر اردشیر فاضلی، مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران در گفت‌وگوی تصویری با گروه رسانه‌ای پردازش تاکید کرد: “بازرگان” نباید صرفا نقش واسطه‌گری داشته باشد

دانلود ویدیو

دکتر اردشیر فاضلی، مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش درباره آخرین وضعیت شرکت بیان کرد: این شرکت طبق اصل 44 قانون اساسی توسط مجموعه توسعه معادن و فلزات خریداری شد و در زیرمجموعه‌ شرکت صبانور قرار گرفت و طی چندین سال وظیفه تأمین قراضه مورد نیاز صنایع مختلف فولادی را برعهده داشت.

وی درباره ترکیب سهامداری این شرکت افزود: درحال حاضر 49 درصد از سهام این شرکت متلعق به شرکت صبانور و 51 درصد مابقی آن مربوط به شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات می­باشد. باتوجه به آن‌که شرکت تجلی از جمله اولین مجموعه‌های پروژه محور محسوب می­شود، شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران توانست خدمات بازرگانی پروژه‌های درحال احداث این شرکت را در زمینه تأمین کالا و فروش محصولات را نیز در حوزه فعالیت های خود قرار دهد.

فاضلی هم‌چنین درخصوص ترکیب نام شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران که از سه کلمه معادن، صنایع معدنی و ایران تشکیل شده است گفت: در این مجموعه یک استراتژی نوین برای همکاران و سهامداران طراحی شده تا بتوانند در این سه حوزه فعالیت داشته باشند. به فعالیت‌های شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران در بخش معادن می‌توان به تأمین کل زنجیره فولاد از سنگ‌آهن تا مقاطع و ورق‌های فولادی اشاره کردکه به صورت تهاتر و یا خرید و فروش نقدی معامله می‌گردد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران هم‌چنین اظهار داشت که این شرکت توانسته است در طی فعالیت های خود گشایشی را برای رفع موانعی که تولیدکنندگان با آن روبه‌رو هستند ایجاد کند و از جمله با برخی از این شرکت‌ها برای تأمین مواد اولیه همکاری خود را به‌صورت تهاتری آغاز کرده و در مقابل تأمین مواد اولیه برای آن ها، محصولاتشان را طبق یک ضابطه و قاعده مانند بورس خریداری می­کند.

شایان ذکر است، این شرکت هم‌چنین تأمین فروآلیاژها در صنایع فولادی شامل فرومنگنز، فروسیلیکومنگنز و فروآلیاژهای خاص مانند نیوبیوم و وانادیوم را از خارج کشور تأمین می‌سازد.

فاضلی درخصوص برنامه‌های آینده این شرکت در جهت پیشرفت و توسعه این مجموعه گفت: شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران با شرکای خارجی خود که بیشتر در کشور هندوستان هستند پروژه راه‌اندازی و احداث کارخانه تولیدی فروآلیاژ را در جنوب کشور واقع در منطقه بارکو در دستور کار خود قرار داده است. این شرکت هم‌چنین توانسته است حوزه فعالیت‌های خود را در سطح کشور گسترش دهد و کل صنعت فولاد را نیز در برگیرد و در همین راستا موفق شده است تا قراردادهای چشمگیری با شرکت‌های ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خراسان، فولاد خوزستان و مجتمع فولاد میبد منعقد سازد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران در خصوص فعالیت این مجموعه در بخش صنایع فلزی و معدنی، به واردات دستگاه‌های حفاری جهت اکتشاف و استخراج اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تعدادی دستگاه حفاری وارد کشور شده و در اختیار شرکت‌های اکتشافی قرار گرفته است و درحال حاضر این دستگاه‌ها در معادنی هم‌چون جانجا در استان سیستان و بلوچستان، معادن صبانور در استان همدان و کردستان مستقر شده است.

لازم به ذکر است، این شرکت یک قرارداد "لانگ ترم" را بر روی ورود 30 دستگاه‌ منعقد کرده که تعدادی از آن‌ها وارد کشور شده و در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است.

فاضلی عنوان کرد: در شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران فلسفه و نگرش مورد بازبینی قرار گرفته و نقشه راه بر این اساس ترسیم شده است که چشم‌انداز، ماموریت و بوم کسب‌و‌کار داشته باشد و توجه را از سمت بازرگان به‌ عنوان واسطی که صرفاً قیمت را افزایش می‌دهد یا خدمات خوبی ارائه نمی‌کند به سمت تعریف واقعی بازرگانی در دنیا سوق دهد.

وی هم‌چنین در پایان افزود: بازرگان نباید نقش واسطه‌گری داشته باشد و باید بتواند راهکار ارائه دهد و مشکلی را حل کند. شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران توانسته است با برخی کارخانه‌ها وارد همکاری هایی شود که بعضاً تامین نقدینگی کند تا فعالیت‌ آن شرکت ها به نحو احسن پیش رود و دچار آسیب نگردند.