افتتاح نمایشگاه تخصصی معدن، صنایع معدنی ،ماشین آلات و تجهیزات وابسته با حضور هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در زاهدان

نمایشگاه تخصصی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و ماشین آلات وتجهیزات وابسته برای تاریخ ٢لغایت۵ اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه های زاهدان افتتاح شد. 

در این نمایشگاه در کنار شرکت ها و واحد‌های تولیدی برتر استان سیستان و بلوچستان، هلدینگ ها و شرکت های برتر معدنی کشور از جمله شرکت توسعه معادن و فلزات، شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت تجلی و ... در قالب ۵۰ غرفه حضور دارند.   

  رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در حاشیه مراسم افتتاحیه عنوان کرد: معدن می‌تواند باعث توسعه استان به صورت جدی شود که نیاز دارد تا سرمایه گذاران بخش خصوصی در این زمینه وارد شوند تا استان را تبدیل به یک منطقه پیشرو در زمینه صنعت و معدن کنند.

ایرج حسن پور افزود: سیستان و بلوچستان از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی از کم‌نظیرترین استان‌های کشور محسوب می‌شود و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتیموان و طلای کشور را با پراکندگی وسیع دارد.

شناخت مزیت‌های سرمایه گذاری در بخش معدن می‌تواند علاوه‌ بر هدایت سرمایه‌ها و منابع به سمت بهره‌برداری توان رقابتی در بازار‌های بین‌المللی ایجاد کند که این امر در سیستان و بلوچستان به عنوان رنگین کمانی از معادن دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: معادن مس، آنتیموان، منیزیت، تیتانیوم، کانسنگ طلا، کرومیت و سایر معادن کوچک و بزرگ مقیاس از ظرفیت‌های مهم سیستان و بلوچستان محسوب می‌شوند و موقعیت جغرافیایی ویژه سیستان و بلوچستان به لحاظ برخورداری از ۱۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشور‌های پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان و دسترسی به آب‌های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز و امکان ارتباط با کشور‌های شرق آسیا، شبه قاره هند، کشور‌های حوزه خلیج فارس و بازار‌های آفریقایی موجب شده این روز‌ها توجه بسیاری از سرمایه گذاران به آن جلب شود.

هم چنین وی خاطر نشان کرد: در این میان وجود معادن غنی و متنوع و سهم بالای سیستان و بلوچستان در برخورداری از این معادن و امکان توسعه فعالیت‌های معدنی و قرار داشتن استان بر روی کمربندی فلزی و معدنی جهان که از صربستان تا پاکستان ادامه دارد با ذخایر معدنی مانند کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا و کانسار‌های غیرفلزی نظیرتالک، منیزیت، گل سفید، فلدسپات، کائولن، سیلیس و سنگ‌های ساختمانی به ویژه گرانیت، وجود بیش از ۴۰۰ هزار تن گارنت با عیار ۴۰ درصد، ۱۰ میلیون تن آندالوزیت، ۵ میلیون تن فلدسپات، ۱۳۰ هزار تن سیلیس با عیار ۸.۹۹ درصد و ۴۳ هزار تن آنتیموان از جمله مهمترین این ظرفیت هاست.

روابط عمومی شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران